Thursday, September 15, 2005

2oo5-szeptember-----BANÁNGERINC

Most pedig némi neodadaista ömleny következik Ulman Kowalsky soha meg nem jelet irásából (lapozzon tovább)

Heves érintés sérülés. Az angol hat az hat. Állandó nyomozás az agyban. A mindennapok időrágta emberkonzerveiben farigcsálunk. Valami csodavárás folyton. Micsoda várás folyton. Szigorúan párhuzamosan egymás mellé összetett szemek, na és a többi micsodája is. Idézem.
A feje milyen volt?-KEMÉNY
A nyaka milyen volt?-LEVES
A szája milyen volt?-CSEMPE
A keze milyen volt?-LAPÁT
A hasa milyen volt?-PÓK
A szeme milyen volt?-FERDE
ÉSALÁBABOT. És a lába bot. És alá babot.
A lába közé ment be neki. Senki nem nézett rá. Senki nem fordult arra felé. Valami közbejöhetett. Mikrofon nélkül is meg lehet csinálni. Gondolta. Aztán közelebb lépett. Volt valami az italában. Olyan ánizsos menta vagy baltacim. A hideg kirázott tőle. Jött egy érdekes alak. Nemvoltnekihaja. Két bigyó lógott oldalt csak neki. A halántékán keresztül le. A bőrkabátra. Azokkal kapcsolódott a külvilághoz. Hozzám is, ahogy arra néztem. Megkérdeztem de nem válaszolt. Mert nem kérdeztem meg. Azért nem válaszolt.
Vannak itt emberek, akik pornót néznek. Van kedvük hozzá. És vannak, akik hölgyek. És élvezik. Kár, hogy már nem dohányzom. Most tuti rágyújtanék. De nincs nálam egy. Hé. Ha mindennek van értelme, akkor mindennek mi értelme? Úgy értem,akkor miért nem értünk egy csomó dolgot. Minden dolog miért egy nagy csomó. Ezt ő kérdezte. És előre, már jó előre. Hajolt. Például önmagunkat, húzta fel a szemöldökét. Mi a baj vele. Hogy senki meg nem fejti. Mondom, valami volt az italában. A hideg kirázott tőle. Inkább a világgal. Azzal hiúság foglalkozni. Meg micsoda. Nem fogok beleizzadni a kedvenc kabátomba. A gin lassan kiszáll. Nem fogok bele. És régi testekkel nem. Persze ez nem fogadalom. Mert lehet, hogy igen. Tisztem az örök bizonytalanság és ábránd. A bizonytalanság egyenlő valamiféle lehetőségcsámcsogással. Benyalni a tudattalant. Vastag combokat cicomázni. Nők hosszú hajába gabalyodni. Hosszú nők gabalyába hajadozni.
Most jön az én. Te. Valaki köhécsel. De kettévágom egy pillantással. Ma láttam férfit dobbermant csókolni. Minden szexológus, agronómus, pszichológus bekaphatja. A kutya élvezte. A kutya. Élvezte. A szőrre vetitett szinesfilmben meg valami oszlop volt a két lovagló nő között. A hetvenes években gyakorlatlanul szoptak. Mindenki kövér, mint most. A századfordulón belekacsintottak. A kamerába. És nem voltak kövérek. Mint most. Talán valaki mintha mondta volna. A pornó az éjszaka napkeltéje délután ötkor. Mikor már senki nincs a parton. Csak Te. Meg a Nap. Öregem...
Doktor Démon szerint a szolárium fehér mágusok feketemágiája. Pirulás ellen vegyen be pirulás gátló pirulát. Irányitott szégyenérzet a mindennapok szolgálatában. Csepelről vedelde. Kirántom a tegnapi maradt húst, bár tudom,hogy nem fog megpuhulni. Tegnap is keménykedett. Az élet is pont ilyen. Seggünkben a csillagszóró. Lejönni a fáról néhány faviccért. Az volt a nagy tévedés. Ádám és Éva. Orvosi műhiba. Mármint Éva. A kigyó a patikából. Tele patikus képességekkel. Zarándokút a végtelenbe.




A toronyhegyes mellek éppen belefúródnak a fúrótorony belébe. Az igazság odaát van. Tehát ha lehet, ne menj át oda. A pinaéhség nagy úr. Összekuszálja a gondolataid. Tettél már olyat, amit soha meg nem tennél? Ha nincsenek álmaid, csinálj magadnak. Lehet, hogy a te álmaid a valóságban gyökereznek. Álmokat látsz, ha az utcán körbenézel. Lehet, hogy te akkor álmodsz, amikor ébren vagy. S mikor alszol, akkor élsz. Belekapaszkodi saját korlátaidba. Akár ha forgószelet bicskával vágnál. TIE FUN. Mindenki a fedélzetre! Elszabadult a kapitány!

Miegymás Alkalmi Társulás

No comments: