Monday, October 17, 2005

2005 október ---- HunCut

Mohafalevelesládánk tartkörtébõl


Amerika a szabadság, az egyéni érvényesülés, a demokrácia, a jólét, és a jogállamiság hazája. Ez csak néhány azokból az ideákból, melyek nélkül elképzelhetetlen egy nyugati civilizáció. Nos bizonyára ígyis van, hiszen errõl meggyõzõdhetünk minden nap a hírekbõl.

Hollywood, a reklámok, a világmédia segít-e kép megõrzésében, és ugyanezek az erõk gondoskodnak arról, hogy elhitesse velünk csak az Európai Unió az egyetlen elöttünk álló út és jövõ midannyiunk számára. Hiszen Európa "kulturnépeitõl" annyi tanulnivalója van egy, a magunkfajta tanulatlan, barbár népnek, ennek a lealacsonyító felfogásnak már hagyományai alakultak ki népünk körében, sajnos. . Amit az otthoni közfelfogás, média elõszeretettel erõsit, és támogat, számomra teljesen érthetetlen módon. Senkinek sem érdeke a beteget meggyógyítani, hanem betegen tartani, és akik mégis változtatni szeretnének ezeken az oly mélyen begyökerezett felfogásokon, nos úgy azokat a jólbevált módszerekkel, és jelzõkkel támadják.

így jutottunk ahhoz az arányhoz, hogy honfitársaink 40 százaléka már egyenesen szégyenli a magyarságát, itt Amerikában pedid végképp sokan szeretnék minél elõbb elfelejteni kik õk, és honnan jöttek.

Pedig milyen gyönyörû, és régi a mi történelmünk, tele hõstettekkel, önfeláldozással ,hazaszeretettel, vagy akárcsak az irodalmunk, mely párját ritkítja, s minélkül igencsak szegényesebb lenne a világ.

Ebben a rovatban szeretnék a mi szerény eszközeinkkel segíteni honfitársaink hitében, hogy igenis büszkéknek, és nem kishitûeknek kell lennünk a magyarságunkra. Segítsük megõrizni értékeinket, hagyományainkat, gondolkodás módunkat, és minél többet átadni belõlük kételkedõ embertársaink számára.

Mert soha ne feledjük, amit már elfelejtettek oly sokan szerte a világon, hogy hány századon keresztül, és emberi életen át, kellett végvárainkon, határainkon, a kereszténység, és egyben a nyugati civilizációt védelmezni.. Ne feledje senki ki hisz Istenben, a Nándorfehérvári gyõzelmet és a déli harangszót, ne feledje senki ki most nekünk szab feltételeket, hogy mi tartóztattuk fel a vad Tatár hordákat, a megálíthatatlan Oszmán birodalmát, a Vöröshadsereget, hogy itt volt az elsõ Pán Európai piknik....

Gondoljunk arra, azok kik most minket tanítgatnak emberi jogra, és manapság oly divatos vallási türelemre, és emberi toleranciára, liberalizmusra, azok már rég elfelejtették, vagy soha nem is tanulták az Erdélyben, Európa szerte elõször bevezetett vallásszabadságot, már Mátyás király korában, de hisz hogy is várhatnánk el kritikusainktól mindezt, hogyha akkor még nem is fedezték fel õket.

Befejezésként, csak egy idézettel szeretnék elbúcsúzni.

"A népeknek, melyek emlékeznek, jogaik vannak" (Chesterton)

Pápai Szabolcs

No comments: